söndag 16 juni 2013

Race report Vätternrundan

Då var vi i mål och under måltiden dessutom!

Vi startade 22.34 och hade hela eftermiddagen oroats över den hårda vinden som inte ville ge med sig, det ska ju va lugnt på natten sägs det... Men icke.. Det var svårt att hålla koll på hastigheten i mörkret men vi hade problem att hålla de 30-32 som vi hade tänkt. Både vinden och mörkret ställde till det för oss, vi tog ett kort oplanerat stopp vid Gränna, främst för att kissa men oxå för att få fylla på depåerna lite. När vi sedan kom till Jönköping låg vi efter schemat men kände oss ändå mentalt piggare, nu skulle vi ju vända runt och köra andra sidan av sjön, mentalt halva vägen fast det egentligen inte är så :)

I Fagerhult, vårt första planerade stopp, stannade vi knappt 8 minuter, det var skönt att kliva av cyklarna och efter stoppet manade general Henrik på oss ordentligt. Skulle vi fixa tiden var vi tvugna att öka hastigheten med en 5 km/h och som vi gjorde det! Stoppet gav oss ordentlig energi, vägarna var snabba och fina och vi såg solen stiga i horisonten! ENERGI!

Vid nästa stopp i Boviken kändes det som vi hade kontroll över tiden och borde fixa tiden. Tyvärr hade vi fått släppa Johan och Peter så styrkan hade decimerats till 11 personer plus några tjuvåkare som ville hänga med i vårt tempo, ett tag kändes det som vi hade en lång svans efter oss. Energinivån stärks och snacket i gruppen går om att det bara är en kort kvällstur kvar till mål. Vi håller ett bra tempo, de som är starkast för stunden rullar runt längst fram och de andra återhämtar sig för att kunna gå fram. Sista biten in mot mål går snabbt, åtminstone mentalt! Det är med ren och skär lycka vi passerar mållinjen på 9.46! Så jäkla nöjda!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar