söndag 3 mars 2013

Premiärcykling


Whihiii, idag har jag premiärcyklat på svensk mark för detta år! (tjuvade ju på Kaniarieholmarna i januari) Det var jättehärligt! Jag märkte hur mycket jag älskar att cykla! Swicha fram på vägarna!

5 mil blev det, vägarna var jättefina och torra förutom en sträcka på ca 2 km då det var is. Där klickade jag ur mig och sparkade mig fram, racerdäcken är inte direkt något att köra med på blankis....
Hemkommen efter 5 mil på cykeln

4 kommentarer:

  1. Hejsan
    Jag följer din blogg med stort intresse och jag får mycket inspration av din träning. Jag har en liten fråga. Jag har själv RA och funderar nu på att köpa en racer. Det jag undrar över hur belastning på axlarna är då jag har en del problem med dom. Har du någon erfarenhet att dela med dig av gällande detta?
    Med vänliga hälsningar
    Sinncia

    SvaraRadera
  2. Hej, va glad jag blir att jag kan inspirera!
    Nu är jag ingen cykelexpert även om jag cyklar rätt mycket så jag svarar som jag tror... Om man har en bra sittställning på cykeln (och bra core muskulatur) så bör inte axlarna belastas nämnvärt. Testa ut en cykel på en kunnig butik och få en bikefit samtidigt så tror jag att det ska funka. Jag har själv opererat höger axel (pga återkommande luxationer) men aldrig haft problem med den på landsvägscykeln. Däremot får jag ofta känningar i höger handled, fick tipset att ändra lite på styret och träna mage/rygg och nu känns det mycket bättre.
    Hoppas svaret kan hjälpa dig något! /Sara

    SvaraRadera
  3. Stort tack för ditt svar. Jag ska absolut leta reda på en bra butik som kan hjälpa mig så det blir rätt från början och fortsätta träna på :-)
    Lycka till med träningen framöver
    Med vänlig hälsning
    Sinnica

    SvaraRadera
  4. Kom på en grej, jag har ju gått och köpt mig en svindyr cykel med elekroniska växlar och det bara för att det krävs mycket mindre kraft att växla den än en vanlig cykel. Vissa dagar är nämligen mina fingrar supersvaga och onda och är det dessutom kallt så har jag haft stora problem att växla. Nu klickar jag bara lite löst på en knapp så växlar det :) har inte testat jättemycket än men det känns jättebra!

    SvaraRadera