måndag 13 maj 2013

Bergslagsrundan

Det har blivit en liten tradition att cykla på Kristihimelfärd för mig, förra året ensam runt Vänern och i år tillsammans med Moa runt Bergslagsrundan.

Vi parkerade bilen norr om Karlskoga och cyklade norrut mot Grythyttan. Vi följde en liten asfaltsväg längst med sjöar och genom skogar, nästan ingen trafik bara vi och våra cyklar! Första natten bodde vi i ett vindskydd strax utanför Grythyttan, vi gjorde en eld, lagade mat och satt och stirrade in i elden och pratade. En fin kväll!

Tevatten på värmning
Andra dagen styrde vi kosan mot Hällefors, till en början via grusvägar sen mot större vägar men fortfarande rätt sparsamt med trafik. I Hällefors stannade vi en snabbis för att inhandla en cykelslang på en affär som verkade ha det mesta. Därefter började en lite mer krävande tripp med mycket uppförsbackar både på asfalt och grusväg. Lunchen intog vi vid ett litet vackert vattenfall.

Lunchbreak   
Utanför Kopparberg slog vi läger för natt två. Vi stannade på en bad/rastplats, inte alls lika mysig som gårdagsnatten men fint ändå. Jag sov i vindskyddet även denna natt, att torka tältet när jag kom hem lockade inte....

Natten var lite kylig och vi hade både långtröja och vantar på oss när vi drog iväg på morgonen. Vi lyckades under dagen med att bli bjudna på varmkorv vid två tillfällen!

Finaste stället för nattcamp
Sista natten sov vi i Järle naturreservat, ett otroligt vackert ställe! Hit kommer jag att återkomma och rekommenderar alla att åka dit! En brusande fors, en grön äng, lövträd, fågelkvitter, kor, fina strövstigar, ja vad mer kan man önska!
Moa cykar över en vacker bro i Nora

Det största mysteriet under resan, vad gjorde ett gäng kameler i Bergslagsskogarna?
Bergslagsrundan i siffror:
Distans        258 km
Färdtid        17h 21min
Medelhast   14,8 km/h
Maxhast      42,9 km/h

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar