söndag 21 april 2013

Underbara Friska Karlstad

Benträningsförbud, men att cykla lugnt med Johan det är vel inte träning... Nej, särkillt inte när de släppte ju Friska Karlstad kartorna i lördags!

Friska Karlstad startade för ett par år sedan och har rekordvuxit. En gratis karta med 100 kontroller släpps på vårkanten. Kontrollerna har olika svårighetsgrad, allt från de rullatorvänliga gröna till de svåra svarta som ibland kan vara riktigt trixiga att finna. Sedan släpps ytterligare fyra kartor med 25 kontroller var spritt under sommaren. Man registrerar kontrollerna på webben och varje kontroll är en lott och man har därmed en vinstchans. Men det är inte tävlingen som är det viktiga, det är att komma ut, ensam eller med vänner, och få en utmaning samtidigt som man hittar nya smultronställen i stan som man inte hade en aning om att de fanns!

Johan och jag tog cyklarna och fick ihop 26 kontroller på 27 kilometer. Å nu kommer det att låta som att jag överdriver men vi uppskattade antalet personer med kartor vi såg under dagen till närmare 100 !!! stycken! Den yngsta ca 3 och de äldsta runt 75. I barnvagn, med rullator, med stavar, på cykel, joggandes, gåendes, ensam, i par, i grupp. Ja alla är med i Friska Karlstad och det är en sån underbar gemenskap när man träffar på andra med kartan i högsta hugg, alltid utbytts ett leende och ibland ett par ord eller tips om var kontrollen finns. Jag önskar att alla andra kommuner hänger på denna ide!

I skrivande stund, 35 timmar efter att kartorna släpptes har 7748 stolpar (kontroller) registrerats!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar