lördag 19 mars 2011

Varma källor!

Har varit på Island och plaskat runt i varma källor, gått på skidtur, vandrat, åkt bil å njutit av livet!

Våran första "äventyrsgrej" blev en skidtur upp till en liten stuga på fjället som heter Lambi Hut, vi påbörjade skidfärden efter att ha blivit dumförklarade av skiduthyrningspersonalen, folk på bibblan, damen på turistbyrån och gubben på vandarhemmet. Ingen tyckte att tre unga tjejer skulle ut på fjället själva och dessutom inte på vintern! "Har ni GPS?" nej vi har karta och kompass, "har ni gjort detta förut? det är farligt!" Ja vi är väldigt vana fjällfarare och vi vet vad vi gör. Det var en underbar skidtur på ett par timmar! Vi kom fram samtidigt som ungefär 40 skotrar som roade sig med att göra "high marks" på varenda fjällsida... Samma frågor igen, va gör ni här? va ska ni sova här!? är ni galna? Vet ni verkligen vad ni gör? Hittar ni tillbaka? Vi försäkrade alla att vi var införstådda och vana vid fjällivet och de blev lite nöjda igen. Turen tillbaka blev lite blåsigare men otroligt fin den med!

Nästa dag varnades det för stormbyar och vi beslöt oss för att vandra upp till en vulkan, vinden blåste oss väldigt fint upp för den branta sidan på vulkanen tills vi var nästan uppe då stormbyarna tog till!!! Fanns inte en chans att stå upp, vi hukade oss ner och fick tag i en varsin sten att hålla oss i innan vi sakta kunde backande kunde krypa oss tillbaka ner i säkerheten, phuuu. Lite mer action än vi tänkt!

Angående varma källor så är Blue Lagoon helt totalt överskattat! Dont waste the money! Iaf på vintern, det är kallt, finns en varm spot men den är liten, så nej!!! Åk till Myvatn Nature Baths istället! Så mycket bättre, varmare och finare! Den lokala poolen vid Laugardalslaug i reykavik har mycket mer valmöjligheter till varmt vatten än den Blåa Lagunen. Oxå den lokala poolen i Akureyri är att rekomendera!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar